Članice:
 
Prva međunarodna konferencija o klasterima
OPATIJA - 20. i 21. travnja 2007. godine sudjelovali smo na konferenciji «Klasteri - Mogućnosti povezivanja u jugoistočnoj Europi». To je ujedno i prva konferencija na temu klastera u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.
Cilj konferencije je bila razmjena iskustava, međusobno povezivanje postojećih i novih klastera na području jugoistočne Europe, te predstavljanje najboljih primjera prakse iz zemalja EU.

Uvodnu riječ je održao Ministar Branko Vukelić koji je govorio o mjerama ministarstva i njihovim rezultatima u protekle tri godine provedene u cilju povećanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Osnivanje i razvoj klastera ove godine će ministarstvo poticati sa 15 milijuna kuna, naglasio je.

Konferenciji je prisustvovalo oko 230 sudionika iz Hrvatske i svijeta. A o iskustvima su govorili stručnjaci iz Irske, Finske, Litve, Italije, Slovenije, Austrije, Švicarske, Indije i drugih zemalja, te predstavnici Europske komisije i stručnjaci iz OECD-a koji su sa postupkom klasterizacije upoznata već i više od dvadesetak godina.
Naglasak nije bio samo na iskustvima, već su se davali i prijedlozi hrvatskim poduzetnicima na što se orijentirati i kako započeti.

Na radionicama se detaljno raspravljalo o mogućnostima i problemima u hrvatskom gospodarstvu, te se donijeli i neki konstruktivni prijedlozi o poboljšanju i razvoju klastera u Hrvatskoj.
 
Naslovna    |     O nama      |     Opremanje objekata   |     Proizvodi i usluge     |     Kontakt
Copyright © 2019